.
BestPrice Certification for Lipadoulis
Αναζήτηση
Καλάθι 0
 x 

Καλάθι 0
 x 

ιδιότητες μπαταριών

battery charactersΤι είναι οι μπαταρίες??

 

Οι μπαταρίες είναι γύρω σας - στον υπολογιστή σας, στο τηλέφωνο, στα κλειδιά του αυτοκινήτου, στο ποντίκι του υπολογιστή σας και πολλά άλλα. Πιθανότατα, έχετε τρεις ή τέσσερις μπαταρίες σε κοντινή απόσταση από εσάς, ακριβώς αυτή τη στιγμή.

Κατά κάποιον τρόπο, όλες οι μπαταρίες είναι ίδιες: αποθηκεύουν ισχύ για τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Κατά κάποιον άλλο τρόπο, οι μπαταρίες μπορούν είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, δεδομένης μιας πληθώρας μεγεθών, σκοπών, χημικών συστατικών και πολλά άλλων διαφορών μεταξύ τους.

Βασικές αρχές μπαταριών

Πως λειτουργεί μια μπαταρία??
Σε εξαιρετικά απλούς όρους, μια μπαταρία είναι ένα δοχείο ή ένα στοιχείο που στεγάζει ένα χημικό μείγμα, που ονομάζεται ηλεκτρολύτης. Όταν μια ηλεκτρική συσκευή συνδέεται με μια μπαταρία, λαμβάνει χώρα μια χημική αντίδραση εντός αυτού του ηλεκτρολύτη, ο οποίος δημιουργεί ηλεκτρική ενέργεια που ρέει μέσω του κυκλώματος. Αυτή η ενέργεια μπορεί να τροφοδοτήσει οτιδήποτε από έναν μικρό λαμπτήρα ή έναν πομπό έως έναν ηλεκτρικό κινητήρα ή μια μονάδα εφεδρικής ισχύος.

Η άνοδος και η κάθοδος περιλαμβάνουν τα αρνητικά και θετικά μέρη της μπαταρίας. Όταν ο ηλεκτρολύτης εντός της μπαταρίας υφίσταται χημική αντίδραση δημιουργίας ισχύος, τα ηλεκτρόνια συσσωρεύονται στην άνοδο και ρέουν στη συσκευή στην οποία είναι συνδεδεμένη η μπαταρία.

Κατασκευή και στοιχεία

Σε μια μπαταρία, συνδυάζονται ένα ή περισσότερα στοιχεία. Οι μικρότερες μπαταρίες μπορεί να αποτελούνται από ένα στοιχείο, στο οποίο υπάρχει ένας περιέκτης εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η χημική αντίδραση. Άλλες μπαταρίες χρησιμοποιούν πολλαπλά στοιχεία συνδυασμένα σε ένα ενιαίο πακέτο, τα οποία αποκαλούνται ενίοτε μονάδες. Για παράδειγμα, η μπαταρία AA στον φακό σας είναι μία μπαταρία ενός στοιχείου, αλλά η μπαταρία σε ένα υβριδικό αυτοκίνητο αποτελείται συνήθως από πολλά μικρότερα στοιχεία ενωμένα μεταξύ τους σε δομές και αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται σε ένα μεγαλύτερο περίβλημα, το οποίο περιλαμβάνει τη μπαταρία.

Πυκνότητα ενέργειας και ρυθμός εκφόρτισης

Μερικές φορές, οι μπαταρίες κατανομουνται με βάση την ενεργειακή τους πυκνότητα, η οποία είναι η ποσότητα ενέργειας που αποθηκεύεται σε μια δεδομένη μονάδα όγκου ή χώρου. Οι μπαταρίες έχουν επίσης ένα ρυθμό εκφόρτισης, το οποίο είναι ένα μέτρο του ρυθμού εκφόρτισης της μπαταρίας σε σχέση με τη μέγιστη χωρητικότητά της σε διάρκεια μιας ώρας. Με άλλο τρόπο, ο ρυθμός εκφόρτισης είναι το ρεύμα που απαιτείται για να αδειάσει ολόκληρη την μπαταρία σε μία ώρα.

Αμπερωρια εκκίνησης
Εάν έχετε αγοράσει ποτέ μια καινούργια μπαταρία αυτοκινήτου ή μηχανής, πιθανότατα θα συναντήσατε τον όρο "ψυχρή εκκίνηση" η " αμπερωρια εκκίνησης". Αυτη η μέτρηση και σύγκριση βοηθά τους αγοραστές να συγκρίνουν την απόδοση της μπαταρίας σε όλα τα προϊόντα σε σχέση με την εκκίνηση του κρύου καιρού. Ο όρος Cold Cranking Amps (CCA) αναφέρεται στην έξοδο ρεύματος που μπορεί να διατηρήσει μία μπαταρία αυτοκινήτου στους 0 βαθμούς Fahrenheit για 30 δευτερόλεπτα, διατηρώντας παράλληλα μια τάση τουλάχιστον 7,2 βολτ. Τι σημαίνει αυτό; Περισσότερη CCA σημαίνει καλύτερη απόδοση μπαταρίας κατά την εκκίνηση του κινητήρα στο κρύο.

Πως χρησιμοποιεί το όχημα σας τις μπαταρίες

Στα περισσότερα αυτοκίνητα, μια μπαταρία 12 volt χρησιμοποιείται για την εκκίνηση του κινητήρα και τη διατήρηση όλων των αξεσουάρ λειτουργίας μέσα στο όχημα. Ορισμένα οχήματα (κυρίως φορτηγά) χρησιμοποιούν μια ειδική μπαταρία 24 volt (η και δυο μπαταρίες 12 volt σε παράλληλη διάταξη) και τα σχετικά κυκλώματα. Σε ορισμένα υβριδικά αυτοκίνητα, μια μπαταρία 12 volt ξεκινάει τον κινητήρα, αν και σε άλλες, όπως το Chevrolet Malibu Hybrid, η μεγαλύτερη υβριδική μπαταρία παρέχει την ισχύ εκκίνησης του κινητήρα, έτσι δεν υπάρχει ανάγκη για μια συμβατική μπαταρία 12 volt.
Ορισμένα συστήματα του οχήματος, συμπεριλαμβανομένου του στερεοφωνικού, της κεντρικής κονσόλας, της μονάδας ελέγχου κινητήρα και πολλά άλλα, είναι εφοδιασμένα με μια μικρή, μονοστοιχειακη μπαταρία που διατηρεί τροφοδοτούμενα κυκλώματα χαμηλής τάσης, ακόμη και αν η κεντρική μπαταρία του οχήματος είναι αποσυνδεδεμένη ή πλήρως αποφορτισμένη. Με τη χρήση αυτής της μικροσκοπικής εφεδρικής μπαταρίας, αποτρέπεται η απώλεια προγραμματισμού του συστήματος, προτιμήσεων στο στερεοφωνικό η τον κλιματισμό και πληροφοριών του οχήματος.

Νewsletter

Εγγραφείτε για όλα μας τα νέα και τις προσφορές